Anna Asplund

Konsult
076-949 81 42
anna.asplund@mumconsulting.se

Anna är en senior scrum master och projektledare med gedigen erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt med såväl traditionella projektmodeller som med agil metodik. Anna är en drivande genomförare, hon är van att agera brygga mellan affär och IT, med en god känsla för att kommunicera och att motivera och engagera projektgrupper.

”Det är positivt både för mig och för kunden när jag som konsult kan komma in i organisationen utan att vara bunden av interna sanningar och utan att hindras av etablerade relationer. Det, tillsammans med att jag ofta sett liknande utmaningar hos andra bolag, gör att jag snabbare kan bidra med lösningar på kundens problem.”

”De övergripande målen, incitamenten och effektmålen ska ledningen styra och förklara. Detaljstyrningen och detaljbesluten bör dock tas längre ned i organisationen, av experterna och specialisterna. Man måste såklart ofta kompromissa men jag tycker en sådan fördelning skapar det bästa samarbetsklimatet, de bästa besluten och en ökad förståelse och tillit mellan beställare och utförare. Jag ser det som min uppgift att facilitera detta utbyte mellan beställare och utförare, att kommunicera och hitta former för att uppnå den balansen.”

”Jag är gift med en norrlänning från Malå så numera älskar jag Västerbottens inland och en rad andra saker jag kanske inte tänkte så mycket på innan: naturen med doften av myr och tallar, inlandsdialekter, fika fyra gånger om dagen, åka längdskidor på skaren, surströmming, diskussioner om huruvida det är bäst med diesel eller bensin, traktorer och baklastare, fyrhjulingar och skotrar, och att plocka blåbär och hjortron. Men jag kommer aldrig, aldrig att vänja mig vid myggen.”

Specialistkunskaper: IT-projektledning

Tidigare arbetsgivare: Collectum, Ciber, ECsoft, Framfab, Guide

Examen: Systemvetare, 1999, Umeå universitet

Cerfifieringar: ITIL, Scrum

Anna Asplund