Charlotte Fries Curatola

Konsult
072-529 87 60
charlotte.f.curatola@mumgroup.se

Charlotte är en projektledare med flera års internationell erfarenhet av att etablera, driva och utveckla verksamheter med fokus på projektportföljstyrning samt uppbyggnad av organisationens projektmognad. De senaste åren har hon ägnat sig åt förändringsledning och då ofta i området effektivisering av verksamheten genom samverkan av processutveckling och IT-system.

”Efter min examen ville jag jobba internationellt och sökte mig därför till Ericsson. Nu har jag gjort det och samlat på mig massor av erfarenheter och kunskap inom ledarskap, projekt och verksamhetsutveckling. Då jag inte längre har ambitionen att göra karriär, utan vill hellre dela med mig av min kompetens i flera verksamheter, inom olika branscher och till yngre, så ser jag rollen som konsult som det optimala sättet att göra just detta. Det ger mig möjligheten att träffa nya människor och ständigt lära mig nya saker. Just utmaningen i rollen som konsult, att snabbt kunna sätta sig in i problemställningen och förstå kundens behov för att sen planera och skapa den verkliga nyttan för kunden, attraherar mig.”

”Jag drivs av att kunna hjälpa organisationer att nå deras affärsmål och projektmål genom att bygga och utveckla deras projektverksamhet. Min målsättning är att skapa bestående effektiviseringar för både projektstyrningen och projektledningen. Detta genom att implementera arbetssätt, systemlösning och projektkunnande som ger prestationshöjning och effektivisering av såväl små som större organisationer.”

”Albert Einstein har sagt ’Det krävs ett nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med vårt gamla sätt att tänka!’ Just det bygger jag mina funderingar på kring ’Framtidens projektkontor’. Hur ser det ut?  Behövs det nu när allt fler använder agila principer och metoder? Har projektkontoren förtroendet hos verksamheten och beslutsfattarna? Här finns det mycket utmaningar i organisationer idag. Hur ska vi tänka nytt? Diskuterar gärna omkring detta.”

”Nu när barnen inte behöver mig så mycket mer (tror dom ja!) så har jag börjat om med min tennissatsning (!?). Satsning är kanske att ta i, mer än ett par timmer i veckan blir det sällan och någon turnering då och då. Mitt tennishjärta är stort och därför har jag engagerat mig i klubben och är ordförande i både Sundbybergs Tennisklubb och dess fastighetsbolag Sundbybergs Rackethall AB samt som medlem i valberedningen för Stockholms Tennisförbund. Här handlar det verkligen om verksamhetsutveckling!”

Specialistkunskaper: Projektkontorschef, projektledare/projektmentor, förändringsledare.

Tidigare arbetsgivare: Fries Curatola Consulting, Ericsson.

Examen: Teknisk Fysik, KTH, 1988.

Certifieringar: CIO (Dataföreningen, 2018), Verksamhetsutvecklare (Dataföreningen 2017), ITIL (2014), PMP (2002).