Håkan Helander

Konsult
070-634 91 11
hakan.helander@mumconsulting.se

Håkan är en erfaren verksamhetsutvecklare, förändringsledare och en digital affärsutvecklare. Håkan brinner för att hitta nya möjligheter och att hjälpa till att genomföra förändringar som utvecklar företaget i rätt riktning och skapar affärsnytta på riktigt. 

”En av förmånerna man har som konsult är att få möjlighet att träffa och lyssna på människor på olika nivåer och inom olika delar av ett företag. Då upptäcker man att kunskapen om problemen men även lösningarna i många fall finns inom företaget även om de inte alltid når fram.”

”En sak jag drivs av är att analysera saker, att hela tiden tänka nytt och att se nya möjligheter ur ett helikopterperspektiv, det är så lätt att fastna i gamla strukturer och göra saker på det sätt man alltid har gjort. Jag ser det också som väldigt intressant att leda ett digitalt transformationsarbete, få med alla på tåget och tillsammans hitta de möjligheter som det kan leda till i form av exempelvis förenklade arbetsrutiner och förbättrad service till kunderna.” 

Jag har tre barn i tonårsåldern och det är riktigt kul när man kan umgås tillsammans och ha härliga middagar, åka skidor och spela padel även om man i deras värld ibland inte är högsta prioritet som sällskap, eller så blir man helt enkelt frånåkt i backen, men jag njuter av den tid jag får.”

”Många tycker att jag lägger för mycket fokus på är maten. Det gäller både när man är ute och reser och jag vill välja resmål efter maten och väl på plats alltid letar länge efter rätt krog. Det behöver inte vara märkvärdigt, det kan vara ett speciellt gatkök i Hong-Kong eller en riktigt vällagad Carbonara i en italiensk alpby. Det gäller även i vardagen då jag gärna planerar dagen och olika aktiviter utifrån vad vi ska äta.”

Specialistkunskaper: Verksamhetsutveckling, förändringsledning, projektledning, digital transformation och digital affärsutveckling.

Tidigare arbetsgivare: Media720, Kapero Consulting, Paragram konsulter, FrontPage.

Examen: Civilingenjör Maskinteknik inriktning Medieteknik, KTH, 1992.

Håkan Helander