Jenny Amnéus

Konsult
070-254 10 02
jenny.amneus@mumconsulting.se

Jenny är projekt- och förändringsledare med 20 års erfarenhet från bank- och finansbranschen. Mest spännande och intressant tycker Jenny att det är när det ställs stora krav på förändring, till exempel nya regelverk, arbetssätt eller system. Ju komplexare desto roligare.

”Anledningen till att jag gillar att konsulta är framförallt att lära känna nya människor, och att se och jämföra hur man arbetar i olika organisationer. Det finns ofta inget rätt eller fel utan istället hundra olika sätt att göra en sak på. Man lär sig något nytt varenda dag och det gillar jag verkligen.”

”Det enda som är konstant är förändring, lyder det något slitna uttryck som brukar tillskrivas den grekiske filosofen Herakleitos. Och det är verkligen sant. I dagens samhälle går det dessutom fortare än någonsin, och man är såklart hellre med på förändringsresan än står bredvid och tittar på. Förändring är kul!”

”Jag gillar att läsa och att dricka te. Eftersom jag bott flera år i Asien har det påverkat både läsningen och tedrickandet. Numera läser jag gärna just asiatiska författare och så dricker jag pu-erh-te. Pu-erh kommer från Yunnanprovinsen i Kina och anses inte bara exklusivt utan även bra för hälsan. Det här teet är lite speciellt eftersom man avbryter jäsningsprocessen, alltså det som gör grönt te svart, genom upphettning, så att det blir nästan svart fast det fortfarande smakar mer grönt. Det är lite svårt att förklara. Låt mig bjuda på en kopp!”

Specialistkunskaper: Projektledning, förändringsledning, regelverk

Tidigare arbetsgivare:  SEB, Connecta, SI Värdepapper

Jenny Amnéus