Sofia Hedlund

Konsult
073-708 61 88
sofia.hedlund@mumconsulting.se

Sofia är en erfaren strateg, förändringsledare, föreläsare, facilitator med fokus på Agilt ledarskap. En passionerad Agilista som influerar sina kunder till förändring i tänkesätt, inställning och kultur för att skapa en effektiv och anpassningsbar verksamhet.

”Jag gick från att vara anställd i sexton år till att starta eget och bli konsult. Steget att bli konsult är det bästa jag gjort. Jag drivs av att hela tiden komma till nya korsningar och se vart det leder vidare i livet. Utmaningen att bygga nätverk inom en ny organisation och se kraften i nya relationer som möjliggörare av att kunna driva förändringsarbete.”

”På en konferens i New York snappade jag upp begreppet Agilista vilket jag kände passar mig perfekt. Jag ser mig själv som en katalysator i en organisations övergång och förflyttning mot mer hållbara och agila flexibla arbetssätt. Jag vill influera till förändring i tänkesätt, inställning och kultur genom ett Agilt ledarskap. Att gå från fokus på kontroll och styrning till samarbete och transparens för att göra en organisation mer agil.”

”Släpp loss potentialen i dina medarbetare och låt dem briljera, lös inte problem själv utan ta det till ditt team, identifiera och eliminera hinder för din personal, skapa trygga förutsättningar och hjälp medarbetarna förstå värdet av era kunder.”

”Jag har en passion att investera i sådant som ger mig ett hållbart liv. Det kan vara allt från att läsa på mer om neuroledarskap, behaviour driven development eller agila principer när jag sitter på bussen till jobbet till att spela tennis, golf, ligga på en solstol, konferera med grymma kollegor, bestiga kebnekaise, åka zipline från Holmenkollen, forsränna i Jukkasjärvi eller jaga ripa i arjeplogsfjällen med min mamma. Och eftersom jag själv spelat fotboll och handboll stor del av mitt liv är jag överlycklig att mina två tjejer hittat samma passion så jag kan hänga på cuper hela helgerna.

Specialistkunskaper: Agil förändringsledning & coachning till ledningsgrupper och team, Strategiska uppdrag relaterat till test och kvalitet

Tidigare arbetsgivare: Sofia H Konsult AB, H&M, Nasdaq.

Examen: Magisterexamen Systemvetenskap, Umeå Universitet, Mälardalens Universitet, Hawaii Pacific University, 2001 .

Certifieringar: SAFe®4 Certified Agilist, Certified Agile Leadership CAL I, Certified Scrum Master CSM

Sofia Hedlund